# 280929

Belinka Oil Food Contact 0,5 lit

Redna cena:
10,64 €
Prihranek:
10,00%
Spletna cena:
9,58 €

Belinka Oil Food Contact je bio impregnacija na osnovi prečiščenega rastlinskega olja in mineralnega olja z dodatkom aromatičnih olj za zaščito in nego masivnih in furniranih lesenih površin v notranjih prostorih. Primerna je za površine, ki so v stiku z živili oz. so namenjene pripravi in serviranju hrane.

  • brezbarvna bio impregnacija
  • za zaščito in nego lesenih površin, ki so v stiku z živili
  • impregnacija se vplije globoko v les in naredi površino vodoodbojno

Uporabljamo ga za impregnacijo in vzdrževanje masivnih ter furniranih lesenih površin, ki so namenjene pripravi in serviranju hrane (kuhinjski pulti, mize, servirni vozički, ipd.).
Površine, premazane z Belinka oil food contact negujemo z istim; zdelkom. Interval potrebne nege je odvisen od vrste lesa, mehanskih obremenitev in izpostavljenosti vlagi. Kuhinjske elemente, ki so pogosto izpostavljeni vlagi, je treba negovati pogosteje.
Belinkina olja za les so izdelana iz naravnih sestavin, ne škodujejo zdravju in so prijazna do okolja.

Uporaba
Nanašamo na lesene površine, ki morajo biti brez maščob, voskov in nečištoč. Pred nanašanjem površino lesa fino obrusimo in odprašimo. Les mora biti pred nanašanjem olja dobro osušen, saj v nasprotnem primeru zaščita ni ustrezna. Izdelek pred uporabo premešamo. Nanašamo ga v izdatni količini s krpo, čopičem ali z valjčkom. Po približno 10-15 minutah površino obrišemo s čisto vpojno krpo ali papirjem, da odstranimo odvečno olje in površino zgladimo s suho krpo. Za boljšo obstojnost lesa po 24 urah postopek ponovimo. Les je dobro zaščiten takrat, ko ne vpija več olja. Pri delu uporabljamo osebna zaščitna sredstva. Med delom zagotovimo prezračevanje. Nanašanje izdelka Belinka oil food contact pri temperaturi nižji od 15 °C odsvetujemo. Orodje takoj po uporabi očistimo vodo in detergentom ali white špiritom.

Opozorilo
Z oljem prepojene krpe je potrebno po uporabi namočiti v vodi ali sežgati, ker lahko v nasprotnem primeru pride do njihovega samovžiga

OPOZORILO

"Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!". Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v datoteki Etiketa.
Varnostni list
BLAGOVNA SKUPINA KOZMETIKA ZA LES IN OLJA
EMBALAŽNE ENOTE (KG, LIT., ...) do 0,5
BARVNI ODTENEK BREZBARVNI

Podobni izdelki

Belinka Oil Decking 201 natur 0,75 l

Belinka Oil Decking 201 natur 0,75 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
14,44 €
Spletna cena:
13,00 €
Belcare 0,5 l

Belcare 0,5 l

Belcare negovalno mleko je brezbarvni premaz na vodni osnovi za nego lesenega stavbnega pohištva, zaščitenega z lazurami in pokrivnimi premazi.
Redna cena:
8,78 €
Spletna cena:
7,90 €
Belprotect 0,75 l

Belprotect 0,75 l

Belprotect je brezbarvni premaz za izboljšanje odpornosti premazane površine. Vsebuje dodatke za zaščito filma pred delovanjem plesni in alg.
Redna cena:
10,28 €
Spletna cena:
9,25 €
Belinka Oil Decking 202 oreh 2,5 l

Belinka Oil Decking 202 oreh 2,5 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
41,62 €
Spletna cena:
37,46 €