# 280925

Belinka Oil Exterier 0,5 lit

Redna cena:
13,45 €
Prihranek:
10,00%
Spletna cena:
12,11 €

Belinka Oil Exterier je bio impregnacija na osnovi rastlinskih olj za zaščito in nego zunanjih lesenih površin (pohodne površine, vrtno pohištvo, obloge...) iz odpornejših vrst lesa (tik, hrast, akacija, kostanj...).

  • brezbarvna bio impregnacija
  • pohodne površine, vrtno pohištvo, obloge, stavbno pohištvo
  • vsebuje sredstva, ki upočasnijo prehiter razvoj plesni
  • ima vonj po citrusih in hitro suši

Olje na površini lesa ne tvori zaščitnega filma. Zato priporočamo redno kontrolo stanja zaščite naoljenih in vremenu izpostavljenih elementov. Interval potrebne nege je odvisen od vrste lesa, mehanskih obremenitev in izpostavljenosti vlagi. Impregnirana površina je vodoodbojna in je ob redni negi odpornejša na škodljive UV žarke kot nenaoljena površina. Priporočamo obnavljanje dvakrat letno z istim izdelkom.
Belinkina olja za les so izdelana iz naravnih sestavin, ne škodujejo zdravju in so prijazna do okolja.

Uporaba:
Nanašamo na lesene površine, ki morajo biti brez maščob, voskov in nečistoč. Pred nanašanjem površino lesa fino obrusimo z brusnim papirjem in odprašimo. Les mora biti pred nanašanjem olja dobro osušen, saj v nasprotnem primeru zaščita ni ustrezna. Izdelek pred uporabo premešamo. Nanašamo ga v izdatni količini s krpo, čopičem ali z valjčkom na dobro osušeno površino. Po približno 15-20 minutah površino obrišemo s čisto vpojno krpo ali papirjem, da odstranimo odvečno olje in površino zgladimo s suho krpo. Za boljšo obstojnost lesa in pri bolj vpojnih površinah priporočamo večkratni nanos s 24 urnim presledkom med posameznimi nanosi. Les je dobro zaščiten takrat, ko ne vpija več olja. Pri delu uporabljamo osebna zaščitna sredstva.;; Nanašanje izdelka Belinka olje za les zunaj pri temperaturi nižji od 15 °C in relativni vlažnosti nad 75 % odsvetujemo. Orodje takoj po uporabi očistimo z vodo in detergentom ali white špiritom.

Opozorilo
Z oljem prepojene krpe je potrebno po uporabi namočiti v vodi ali sežgati, ker lahko v nasprotnem primeru pride do njihovega samovžiga.

OPOZORILO

"Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!". Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v datoteki Etiketa.
Varnostni list Etiketa
BLAGOVNA SKUPINA KOZMETIKA ZA LES IN OLJA
EMBALAŽNE ENOTE (KG, LIT., ...) do 0,5
BARVNI ODTENEK BREZBARVNI

Podobni izdelki

Belinka Oil Interier 0,5 lit

Belinka Oil Interier 0,5 lit

Belinka Oil Interier je premaz na osnovi modificiranih rastlinskih olj z dodanimi voski za končno površinsko obdelavo in nego masivnih lesenih elementov v notranjosti.
Redna cena:
11,80 €
Spletna cena:
10,62 €
Belinka Oil Decking 202 oreh 0,75 l

Belinka Oil Decking 202 oreh 0,75 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
14,44 €
Spletna cena:
13,00 €
Belinka Oil Decking 201 natur 0,75 l

Belinka Oil Decking 201 natur 0,75 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
14,44 €
Spletna cena:
13,00 €
Belinka Oil Decking 205 siva 0,75 l

Belinka Oil Decking 205 siva 0,75 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
14,44 €
Spletna cena:
13,00 €