# 280930

Belinka Oil Tung 0,5 lit

Redna cena:
10,84 €
Prihranek:
10,00%
Spletna cena:
9,76 €

Belinka Til Tung je impregnacijsko sredstvo namenjeno zaščiti vremensko izpostavljenih lesenih elementov iz bolj odpornih vrst lesa ter lesa, vgrajenega na jahtah in drugih plovilih.

  • brezbarvna bio impregnacija
  • za zaščito vremensko bolj izpostavljenega lesa ter lesa na jahtah in drugih plovilih
  • dobro obdelana lesena površina je vodoodbojna, svilnatega sijaja in s časom ne rumeni

Belinka Oil Tung je primerno za površinsko zaščito lesa, kjer je želena uporaba naravnih materialov. Na površini ne tvori zaščitnega filma, zato priporočamo redno kontrolo stanja zaščite naoljenih in vremenu izpostavljenih elementov. Interval potrebne nege je odvisen od vrste lesa, mehanskih obremenitev in izpostavljenosti vlagi. Priporočamo obnavljanje dvakrat letno z istim izdelkom.
Belinkina olja za les so izdelana iz naravnih sestavin, ne škodujejo zdravju in so prijazna do okolja.

Uporaba
Nanašamo na lesene površine, ki morajo biti brez maščob, voskov in nečištoč. Pred nanašanjem površino lesa fino obrusimo ter odprašimo. Les mora biti pred nanašanjem olja dobro osušen, saj v nasprotnem primeru zaščita ni ustrezna. Olje pred uporabo rahlo segrejemo na 30-40 °C, kar omogoča boljše vplijanje v podlago. Ob prvem nanosu je olje priporočljivo redčiti z največ 30 % Belsola. Nanašamo ga v izdatni količini s krpo, čopičem ali z valjčkom. Odvečno olje po približno 15 minutah obrišemo s čisto vpojno krpo ali vpojnim papirjem in površino zgladimo s suho krpo. Za boljšo obstojnost lesa priporočamo večkratni nanos s 24 urnim presledkom. Pri delu uporabljamo osebna zaščitna sredstva. Med delom zagotovimo prezračevanje. Belinka oil tung na površini ne tvori zaščitnega filma, zato priporočamo redno vzdrževanje naoljenih površin z istim izdelkom. Nanašanje izdelka pri temperaturi nižji od 15 °C odsvetujemo. Orodje takoj po uporabi očistimo vodo in detergentom ali Belsolom.

Opozorilo;
Z oljem prepojene krpe je potrebno po uporabi namočiti v vodi ali sežgati, ker lahko v nasprotnem primeru pride do njihovega samovžiga.

OPOZORILO

"Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!". Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v datoteki Etiketa.
Varnostni list
BLAGOVNA SKUPINA KOZMETIKA ZA LES IN OLJA
EMBALAŽNE ENOTE (KG, LIT., ...) do 0,5
BARVNI ODTENEK BREZBARVNI

Podobni izdelki

Algid 1 l

Algid 1 l

Algid je sredstvo za uničevanje zelenih alg, ki so se naselile na lesu in kamnitih površinah. Je brezbarvna koncentrirana tekočina, namenjena profesionalni in splošni rabi.
Redna cena:
10,49 €
Spletna cena:
9,44 €
Belinka Oil Decking 202 oreh 2,5 l

Belinka Oil Decking 202 oreh 2,5 l

Belinka Oil Decking je olje za zaščito in nego zunanjih pohodnih lesenih površin ter vrtnega pohištva.
Redna cena:
41,62 €
Spletna cena:
37,46 €
Laneno olje 1 l

Laneno olje 1 l

Služi tudi kot impregnacijsko sredstvo za razne materiale (les, kamen).
Redna cena:
9,58 €
Spletna cena:
8,62 €
Belinka Oil Food Contact 0,5 lit

Belinka Oil Food Contact 0,5 lit

Belinka Oil Food Contact je bio impregnacija na osnovi prečiščenega rastlinskega olja in mineralnega olja z dodatkom aromatičnih olj.
Redna cena:
10,64 €
Spletna cena:
9,58 €